miercuri, 11 ianuarie 2012

Rezumatul cartii

 Fiind foarte curioasa din fire, Coraline exploreaza tot ce gaseste in cale: o pajiste, o fantana si chiar vila, ocolind insa propriul apartament, acesta din urma oferindu-i cele mai multe satisfactii. Cu un etaj mai sus de Coraline, locuieste domnul Bobo, un circar care isi antreneaza soarecii pentru o reprezentatie, iar pe acelasi palier cu apartamentul Coralinei, locuiesc doua doamne in varsta, foste actrite: doamna Spink si doamna Forcible (care se pare ca nu pot sa-i spuna lui Coraline altfel decat Caroline).
 Intr-o zi ploioasa ca oricare alta, la indemnul parintilor sai, Coraline incepe sa exploreze singurul lucru ramas: propriul apartament. In urma “plimbarii“ Coraline descopera o usa ce nu se deschide. Cu putin ajutor, fetita afla ce se afla in spatele usii: un zid de caramizi. Fiind o fetita perspicace si isteata, Coraline  se intoarce si redeschide usa. De data asta, zidul de caramizi disparuse si Coraline pasi intr-o noua lume.
De partea cealalta a usii insa, nu se afla decat apartamentul sau, cu aceiasi  parinti . Totul pare la fel, numai ca mami si tati de aici, au nasturi cusuti in loc de ochi. Si ei o vor pe Coraline, vor sa ramana cu ei, vor sa semene cu ei, vor sa-i coasa nasturi in locul ochilor ei.
     Acestia inceraca sa o traga de partea lor cu tot felul de bunatati ,dar Coraline ,cand isi da seama defapt unde se afla incearca sa scape.Intr-un final reuseste sa revina la viata ei normala ,la parintii ei naturali !