marți, 24 aprilie 2012

Detalii film Coraline


  • Regia

    Henry Selick                                       
  • Cu

    Dakota FanningIan McShane
  • Gen film

  • Durata

    101 minute
  • Premiera in Romania

    01.05.2009
  • Sinopsis Coraline

    O fată pătrunde printr-o uşă secretă descoperită într-un ungher al noii sale case şi ajunge într-o versiune alternativă a propriei sale vieţi. La suprafaţă, această realitate paralelă este şocant de asemănătoare cu viaţa ei adevărată, doar că-i mai interesantă şi aventuroasă! Dar când aventura devine periculoasă, iar ceilalţi părinţi ai ei încearcă s-o păstreze pentru totdeauna în lumea lor, Coraline va trebui să evadeze.
    Nota filmului :7,9

Papusile Coraline








Dupa succesul filmului in lumea copiilor ...producatorii s-au gandit sa scoata cateva papusi coraline in editie limitata ..pentru copii care doreau sa aiba o papusa de colectie :D

Trailerul oficial al filmului "Coraline"


Autorul vorbind desre Coraline


Parerea Autorului despre filmul Coraline

Neil Gaiman vorbeste despre filmul facut dupa cartea sa "Coraline "

Interviu cu autorul


Alte carti scrise de Neil Gaiman

1.Pulbere de stele


















2.Stardust














3.M is for Magic 
















4.The day I swapped  my dad for two goldfish.


















5.Fragile Things 

Despre Nail Gaiman

Neil Richard Gaiman (n. 10 noiembrie 1960[1]) este un autor britanic de povestiri și romane science fiction și fantasy, romane ilustrate, BD, teatru radiofonic și film. Printre lucrările sale de referință se găsesc seria BD The Sandman și romanele Pulbere de steleZei americaniCoraline și Cartea cimitirului. Scrierile lui Gaiman au câștigat numeroase premii, printre care HugoNebula și Bram Stoker, precum și medalia Newbery în 2009 și medalia Carnegie în literatură în 2010. Este primul autor care a câștigat atât medalia Newbery cât și medalia Carnegie pentru aceeași lucrare.[2] Entuziasmul în creștere al fanilor săi a făcut să fie numit un "star rock" al lumii literare .[3]

miercuri, 11 ianuarie 2012

Rezumatul cartii

 Fiind foarte curioasa din fire, Coraline exploreaza tot ce gaseste in cale: o pajiste, o fantana si chiar vila, ocolind insa propriul apartament, acesta din urma oferindu-i cele mai multe satisfactii. Cu un etaj mai sus de Coraline, locuieste domnul Bobo, un circar care isi antreneaza soarecii pentru o reprezentatie, iar pe acelasi palier cu apartamentul Coralinei, locuiesc doua doamne in varsta, foste actrite: doamna Spink si doamna Forcible (care se pare ca nu pot sa-i spuna lui Coraline altfel decat Caroline).
 Intr-o zi ploioasa ca oricare alta, la indemnul parintilor sai, Coraline incepe sa exploreze singurul lucru ramas: propriul apartament. In urma “plimbarii“ Coraline descopera o usa ce nu se deschide. Cu putin ajutor, fetita afla ce se afla in spatele usii: un zid de caramizi. Fiind o fetita perspicace si isteata, Coraline  se intoarce si redeschide usa. De data asta, zidul de caramizi disparuse si Coraline pasi intr-o noua lume.
De partea cealalta a usii insa, nu se afla decat apartamentul sau, cu aceiasi  parinti . Totul pare la fel, numai ca mami si tati de aici, au nasturi cusuti in loc de ochi. Si ei o vor pe Coraline, vor sa ramana cu ei, vor sa semene cu ei, vor sa-i coasa nasturi in locul ochilor ei.
     Acestia inceraca sa o traga de partea lor cu tot felul de bunatati ,dar Coraline ,cand isi da seama defapt unde se afla incearca sa scape.Intr-un final reuseste sa revina la viata ei normala ,la parintii ei naturali !